Auto rijdt in shithole, bewoners zitten met de stront

Monique Verlind (DJMO)

Even ontspannen een lekkere bolus draaien in de pot en die tevreden doorspoelen is er voor de bewoners en omwonenden van de Doctor Boutenstraat in Zwijndrecht de komende dagen even niet bij. In de nacht van zondag op maandag ontstond er een sinkhole shithole in de straat, van zo'n drie meter diep.

Op beelden is te zien hoe één auto met de voorkant volledig in het gat hangt. De straat is afgezet voor het verkeer en de gemeente werkt hard om het vuile water weg te pompen en de boel te repareren: "De directe omgeving zal de komende dagen hinder ondervinden van de reparatiewerkzaamheden en stankoverlast". 

Dat die hinder niet overdreven is blijkt wel uit de reactie van buurtbewoonster Maria, die het gat afgelopen nacht ontdekte: "Overal ligt stront en wc-papier. De lucht is niet te harden". De gemeente vraagt op Facebook aan de bewoners en bedrijven van de wijken Centrum, Walburg, Kort Ambacht en Noord zo min mogelijk water door te spoelen, zodat de werkzaamheden bespoedigd kunnen worden en de wateroverlast beperkt