Veilig Thuis NHN niet langer onder verscherpt toezicht

Monique Verlind (DJMO)

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Veilig Thuis Noord-Holland Noord opgeheven. Veilig Thuis Noord-Holland Noord heeft voldoende verbeterd volgens de Inspectie. De inspectie heeft er bovendien vertrouwen in dat Veilig Thuis Noord-Holland Noord in de toekomst zal blijven leren en verbeteren.

Veilig Thuis Noord-Holland Noord heeft de wachtlijsten weten terug te dringen. Ook zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat de wachtlijsten opnieuw oplopen. De doorlooptijden voor de eerste beoordeling van binnenkomende meldingen en de onderzoeken voldoen nu grotendeels aan de normen. In alle gevallen is er zicht op de veiligheid van betrokkene.

In maart 2018 stelde de inspectie Veilig Thuis Noord-Holland Noord onder verscherpt toezicht voor de duur van zes maanden. Het lukte Veilig Thuis Noord-Holland Noord niet om binnen die periode voldoende te verbeteren. Daarom verlengde de inspectie het verscherpt toezicht met 3,5 maand. Nu is er voldoende verbeterd.

Daarom heft de inspectie het verscherp toezicht op. De inspectie zal de vorderingen bij Veilig Thuis Noord-Holland Noord blijven volgen in haar reguliere toezicht.