Duitse bobsleeërs ook in viermansbobs de beste, De Bruin 11e

heywoodu

De World Cup bobsleeën en skeleton is op de historische natuurbaan van St Moritz afgesloten met de wedstrijd in de viermansbobs. Net als in de tweemansbobs eindigde dat met een Duits 1-2'tje.

Francesco Friedrich is dit seizoen ongenaakbaar. Vooral in de tweemansbobs is de Duitser niet te verslaan, maar in de grote slee is het ook lastig en in Zwitserland liet hij dat weer zien. In run één pakte hij 0,13 seconde voorsprong op landgenoot en regerend wereldkampioen Johannes Lochner, waarna een geweldige tweede run Friedrich zelfs met 0,51 seconden voorsprong op zijn landgenoot naar de winst hielp.

Lochner hield in de tweede run nog net stand tegen de Letse slee van Oskars Kibermanis, die op 0,02 seconden van de Duitser derde werd. Plek vier werd gedeeld door de Rus Maxim Andrianov en de verrassende Monegaskische slee van Rudy Rinaldi. Hij is het hele seizoen al indrukwekkend bezig, maar stond in St Moritz na één run zelfs derde. Een tweede World Cup-medaille ooit zat er voor Monaco nog net niet in, maar Rinaldi pakte wel zijn beste resultaat ooit.

Ivo de Bruin, Joost Dumas, Dennis Veenker en Janko Franjic stonden na de eerste run teleurstellend op de zestiende plek, maar een sterke tweede afdaling bracht ze op 1,64 seconden van Friedrich naar plaats elf.