Skiër Paris wint afdaling op legendarische Streif in Kitzbühel

heywoodu

Alpineskiër Dominik Paris heeft tijdens de beroemde Hahnenkammrennen in het Oostenrijkse Kitzbühel de afdaling van de legendarische Streif gewonnen. De 29-jarige Italiaan deed dat ook in 2013 en 2017 al, terwijl hij in 2015 tweede werd en de super-G won.

De Zwitser Beat Feuz ging als zevende naar beneden en zette een tijd neer waarmee hij de snelste tijden tot dat moment verpletterde. Kugelblitz werd ook niet benaderd, tot Paris als dertiende naar beneden ging. De Süd-Tiroler zette een geweldige afdaling neer, bleef constant net onder of net boven de tijden van Feuz en pakte aan de finish 0,20 seconden op de Zwitser.

Zijn Süd-Tiroler 'landgenoot' Christof Innerhofer leek op 0,93 seconden de derde plek te pakken, tot Otmar Striedinger als 27e naar beneden kwam. De Oostenrijker maakte indruk en dook met 0,37 seconden achterstand het podium op. Zijn landgenoot Daniel Danklmaier zorgde met startnummer 41 nog net voor een verrassing en kwam op 0,94 seconden tot plek vijf.

Van zware valpartijen was dit keer geen sprake op de meest uitdagende afdalingspiste ter wereld, maar Vincent Kriechmayr kwam er behoorlijk bij in de buurt. Op de beruchte Hausbergkante en Traverse kwam de Oostenrijker in de problemen, nadat hij in de Mausefalle bovenaan de piste ook al moeite had, maar met een ware stunt wist hij wonder boven wonder overeind te blijven.

Paris is pas de vierde man ooit die de afdaling van de Streif minstens drie keer gewonnen heeft. Karl Schranz won er ook drie in de jaren zestig en zeventig, Franz Klammer pakte er in de jaren zeventig en tachtig in totaal vier en de Zwitser Didier Cuche won tussen 2008 en 2012 vier keer.

Paris op weg naar zijn derde zege op de Streif (Bron: YouTube)