Chelsea finalist na strafschoppenserie in Carabao Cup

Redactie

De finale van de League Cup gaat tussen Manchester City en Chelsea. Laatstgenoemde won donderdagavond de kraker van Tottenham Hotspur. Het team van manager Maurizio Sarri had daar wel een strafschoppenreeks voor nodig. Na de 1-0 zege van Tottenham in het heenduel zegevierde Chelsea met 2-1 in eigen huis en schakelde men meteen over op penalty’s. Het team van Sarri zegevierde daarin met 4-2. De eindstrijd tegen the Citizens staat voor 24 februari op het programma.

Chelsea poetste in de eerste helft de nadelige marge uit het heenduel weg, al hielden de teams elkaar in de eerste 25 minuten op gelijke hoogte. Tottenham speelde niet onaardig, maar het ontbrak het team van Pochettino aan creativiteit om de periodes van balbezit uit te buiten. Een rake knal van N’Golo Kanté brak de ban op Stamford Bridge. Een corner van Eden Hazard vanaf links werd niet goed weggewerkt, waarna de Fransman het leer door een woud van spelers én dankzij een lichte deflectie door de benen van Paulo Gazzaniga schoot: 1-0.

De ongelukkige tegengoal was niet de enige domper voor Pochettino, die al niet over Harry Kane, Dele Alli en Heung-min Son kon beschikken en even later de geblesseerde Ben Davies moest vervangen door Danny Rose. Tottenham had geen antwoord op de achterstand en incasseerde zeven minuten voor de rust de 2-0. Hazard zette een heerlijke aanval van Chelsea op en was uiteindelijk ook het eindstation. De Belg rondde een perfecte assist van César Azpilicueta af en zette daarmee de ruststand op het scorebord.

Fernando Llorente kwam voor rust amper in het verhaal voor, maar het handelsmerk van de Spanjaard zorgde er vijf minuten na de onderbreking toch voor dat Tottenham weer in de wedstrijd zat. Na een goede voorzet van Rose was hij David Luiz te slim af en kopte hij het leer achter Kepa Arrizabalaga: 2-1. Het duel ging vervolgens op en neer, met kansen voor beide teams. Een inzet van Hazard bij de eerste paal miste de nodige precisie, terwijl Llorente schitterend voorbereidend werk van Christian Eriksen niet kon afronden.

Het antwoord van Chelsea mocht er zijn: Gazzaniga redde op de lijn een inzet van Pedro. De intensiteit nam daarna af, al bleven de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. Een inzet van Hazard ging centimeters naast en in de extra tijd had invaller Willian het vizier evenmin op scherp. In de noodzakelijke strafschoppenreeks zegevierde Chelsea met 4-2, daar Eric Dier de bal over schoot en Kepa de intenties van Lucas Moura raadde.