AS Monaco zet Thierry Henry op non-actief

Boris (borisz)

Thierry Henry is na vier teleurstellende maanden op non-actief gezet als coach van AS Monaco. De 41-jarige Fransman won slechts vier van zijn twintig wedstrijden als coach van de club, waar hij in oktober zijn trainersloopbaan begon.

Henry werd in oktober aangesteld als opvolger van de ontslagen Leonardo Jardim, maar heeft het tij niet kunnen keren. Monaco staat na 21 speelronden op de negentiende plaats in de Ligue 1 en stevent daarmee of op degradatie.

Ook na het aantrekken van routiniers als Naldo (Schalke 04) en Cesc Fabregas (Chelsea) was er geen verbetering zichtbaar. Zaterdag verloor Monaco met 5-1 tegen Strasbourg. Afgelopen dinsdag volgde uitschakeling in de Coupe de France tegen Ligue 2-club FC Metz.

Zaterdag wacht het degradatieduel met Dijon, de nummer achttien van de ranglijst. Franck Passi zal voorlopig de taken van Henry overnemen. De oud-spits was in totaal twintig wedstrijden de hoofdverantwoordelijke bij AS Monaco. Hij boekte slechts vier overwinningen. Verder waren er vijf gelijke spelen en elf nederlagen. Het doelsaldo na twintig duels: 15 goals voor, 36 goals tegen.