Zilver voor judoka Tsjakadoea in Tel Aviv

Boris (borisz)

De Nederlandse judoka Tornike Tsjakadoea heeft bij de Grand Prix in Tel Aviv zilver behaald in de klasse tot 60 kilogram. Na een eerste vrije ronde en drie overwinningen moest de lichtgewicht in de finale het opnemen tegen Belg Jorre Verstraeten.

Tsjakadoea verloor in de verlenging doordat hij zijn derde shido incasseerde. In het onderlinge resultaat is het nu 3-2 voor Verstraeten. 

In dezelfde klasse ging Roy Koffijberg in de tweede ronde onderuit. Tot 66 kilogram verloor Matthijs van Harten eveneens in de tweede ronde. De dames waren vrijdag niet zo succesvol. Sanne Verhagen (-57 kg) strandde ook al in de tweede ronde. In dezelfde categorie was Margriet Bergstra al na de eerste ronde klaar. Ook Amber Gersjes (-48 kg) haalde de tweede ronde niet.

Vrijdag is het de beurt aan Geke van den Berg, Sanne Vermeer (-63 kg), Hilde Jager, Sanne van Dijke (-70 kg), Roy Schipper (-73 kg) en Jim Heijman (-81 kg). Zaterda zullen nog de zwaargwichten Karen Stevenson, Ilona Lucassen (-78 kg), Bas van Empelen, Jesper Smink (-90 kg), Simeon Catharina, Jelle Snippe (-100 kg) en Jur Spijkers (+100 kg) de tatami betreden.