Kunstgras eruit bij RKC dankzij Frenkie de Jong-geld

Maarten (rubbereend)

Niet alleen Ajax maakt een financiële klapper dankzij de monstertransfer van Frenkie de Jong naar Barcelona, ook Willem II en RKC profiteren flink dankzij de solidariteitsbijdrage en vanwege het doorverkooppercentage dat werd bedongen bij de overstap van de Jong vanuit Tilburg naar Amsterdam. RKC gaat in ieder geval een deel van de opbrengst inzetten om het kunstgras in het Mandemakers Stadion te vervangen door echt gras.

Willem II en RKC hebben al jaren een gezamenlijke jeugdopleiding en daardoor profiteren beide clubs bij de (door)verkoop van gezamenlijk opgeleide spelers. De Tilburgers spraken bij de overgang van De Jong naar Ajax een doorverkooppercentage van 15% af met de Amsterdammers en daar profiteert men in Brabant nu flink van. In Tilburg mogen ze uitkijken naar een bedrag van in ieder geval 8,6 miljoen euro en bij RKC kunnen ze 5,2 miljoen euro tegemoet zien.

Bij RKC weten ze nog niet precies waar al het geld aan besteed zal worden. "Iedereen zal nu met eigen ideeën komen over hoe wat dat bedrag aan moeten wenden. Dat wordt straks een kwesties van keuzes maken", zo vertelde RKC-directeur Frank van Mosselveld aan het Eindhovens Dagblad. Eén doel voor het geld lijkt echter al gevonden. "Frenkie de Jong is voetbal. RKC staat voor voetbal. Het is mijn ideaal om het kunstgras door een echte grasmat te vervangen. Een mooier bedankje aan De Jong is er niet."

Voor RKC staat voorop dat het bedrag een gezonde bedrijfsvoering kan garanderen voor de komende jaren.

Kunstgras eruit bij RKC dankzij Frenkie de Jong-geld (Pro Shots / Joep Leenen)
Kunstgras eruit bij RKC dankzij Frenkie de Jong-geld (Pro Shots / Joep Leenen)