Uitslag Willem II - NAC

Redactie

Willem II heeft de Brabantse derby tegen NAC Breda zondag gewonnen. De ploeg van Adrie Koster kwam via een prachtige treffer van Pol Llonch op voorsprong en de Tilburgers maakten diep in blessuretijd nog een treffer: 2-0. Door de zege stijgt Willem II naar de negende positie in de Eredivisie, terwijl NAC op de zeventiende plek blijft steken.

Kristofer Kristinsson verving in de spits bij Willem II de aan Dynamo Kiev verkochte Fran Sol. Daarnaast kreeg Renato Tapia, huurling van Feyenoord, een basisplaats van Koster. Willem II was in de beginfase de betere partij en Aras Özbiliz was de eerste speler die het doel van Benjamin van Leer onder vuur nam. De aanvaller kon een voorzet tussen de palen gidsen, maar de doelman reageerde alert en voorkwam een doelpunt van de thuisploeg.

Even later was het wel raak via Llonch. Bij een afvallende corner kwam de bal bij de Spaanse middenvelder terecht. Llonch twijfelde niet en nam het leer vol op de pantoffel, waarbij de bal prachtig in het net belandde: 1-0. Na ruim een halfuur spelen was Willem II het dichtst bij de volgende treffer van de middag door een terugspeelbal bij de bezoekers. Benjamin van Leer kwam echter met de schrik vrij, aangezien zijn aanraking met de bal slechts in een corner resulteerde.

NAC zocht na de thee meer de aanval, maar de Tilburgers konden de druk van het bezoek zonder al te veel moeite overleven. Trainer Mitchell van der Gaag probeerde met het inbrengen van onder anderen aanwinst Ramon Pascal Lundqvist alsnog een goed resultaat neer te zetten, maar NAC kon het net niet vinden. Tot overmaat van ramp eindigde NAC de wedstrijd ook nog met tien man door een overtreding van Mounir El Allouchi op Daniel Crowley. In blessuretijd luisterde Marios Vrousai zijn debuut op met een doelpunt en besliste hij het duel definitief in het voordeel van Willem II: 2-0.

 

Willem II

2 - 0

NAC Breda

 22' Llonch
 90+2' Vrousai
   
 
 Gele kaart: Dankerlui, (Willem II),
 Rode kaart: , El Allouchi (85) (NAC Breda)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 14.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Lewis
Meissner
Peters
Heerkens
Tapia (Anita/ 82)
Crowley
Llonch
Dankerlui
Kristinsson (Pavlidis/46)
özbiliz (Vrousai/75)
  v.Leer
Karami
Klomp (Lundqvist/67)
Koch
Mets
v.Anholt
Rosheuvel
Verschueren
El Allouchi
Korte (Kastaneer/75)
Te Vrede (v.Hooijdonk/80)