Noorse langlaufers sprinten naar winst, Klębo is Bolshunov de baas

heywoodu

De World Cup langlaufen in het Estse Otepää heeft zaterdag dubbele winst opgeleverd voor de Noorse ploeg. Zowel bij de mannen als de vrouwen ging de winst op de sprint in klassieke stijl naar hét langlaufland bij uitstek.

Bij de vrouwen was Maiken Caspersen Falla duidelijk een klasse apart. Ze opende al vroeg de aanval, waarna alleen Natalia Nepryaeva enigszins kon volgen. De Russische moest Falla echter ook laten gaan en nam genoegen met de tweede stek, voor de Zweedse Maja Dahlqvist. Jonna Sundling (Zweden), Katja Visnar (Slovenië) en Stina Nilsson (Zweden) kwamen er wat betreft de strijd om het podium nauwelijks aan te pas.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

De mannenfinale werd een redelijk Noorse aangelegenheid: Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Eirik Brandsdal, Mattis Stenshagen en Erik Valnes namen het op tegen de Rus Alexander Bolshunov. Dat leek vooral een duel tussen Klæbo en Bolshunov te worden en dat bleek ook het geval.

De twee gingen nek-aan-nek voorop, maar op de beslissende klim werd duidelijk dat Bolshunov het toch echt van de langere afstanden zal moeten hebben: Klæbo knalde er als een dolle vandoor en snelde op indrukwekkende wijze naar de winst. Bolshunov werd tweede, Golberg klopte Brandsdal in de strijd om plek drie.

De mannenfinale (Bron: YouTube)