Franse biatletes pakken World Cup-winst in Duitsland

heywoodu

De Franse biatletes hebben zaterdag tijdens de World Cup in het Duitse Ruhpolding de estafette gewonnen. Julia Simon, Anaïs Bescond, Justine Braisaz en Anaïs Chevalier bleven Noorwegen en Duitsland voor.

Simon wisselde al als eerste, maar deed dat vrijwel gelijktijdig met de Italiaanse Dorothea Wierer. Bescond bouwde een voorsprong op van zo'n twintig seconden op de volgende Italiaanse, Federica Sanfilippo, en de Slowaakse Paulina Fialkova, die flink naar voren op kwam stomen.

Dankzij Terezia Poliakova viel Slowakije vervolgens terug naar de zestiende plek, terwijl Braisaz de Franse leiding in stand hield. Tiril Eckhoff bracht Noorwegen naar voren en wisselde als tweede na een mooi duel met de Duitse Franziska Preuss. De rest lag intussen al ver achter: Rusland, Zweden en Zwitserland volgden op 1:22 minuten.

De Franse slotloopster Chevalier maakte het zichzelf nog even een beetje lastig, maar herpakte zich en dook als eerste de slotronde in, waarmee de zege min of meer zeker was. De Duitse Denise Herrmann ging op de schietbaan de fout in en moest een strafronde skiën, waardoor de Noorse Marte Olsbu Røiseland haar team definitief naar plek twee kon helpen.