Djokovic heeft het even lastig met Shapovalov; Zverev en Nishikori makkelijk door

H.Vviv

Novak Djokovic heeft zaterdag de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De nummer één van de wereld won in vier sets van de Canadees Denis Shapovalov: 6-3, 6-4, 4-6, 6-0. Ook Alexander Zverev en Kei Nishikori wisten zich te plaatsen bij de laatste zestien van het mannen enkelspel.

Djokovic won snel de eerste twee sets tegen de jonge Canadees Shapovalov. Ook in de derde set leek de Serviër op weg naar een makkelijke overwinning, maar Djokovic raakte uit zijn doen nadat de organisatie besloot om de lichten aan te doen. Hij verspeelde een 4-2 voorsprong in de derde set, maar in de vierde set stelde Djokovic toch orde op zaken door de vierde set met 6-0 te winnen.

In de vierde ronde speelt Djokovic tegen de als vijftiende geplaatste Rus Daniil Medvedev, die in zijn derde ronde in drie sets won van de Belg David Goffin.

Ook Alexander Zverev staat in de vierde ronde. De Duitse nummer vier van de wereld won eenvoudig van Alex Bolt, die via een wildcard was toegelaten aan de Australian Open. De Duitser won in drie sets: 6-3, 6-3, 6-2.

Zverev neemt het in de achtste finales op tegen Milon Raonic. De Canadees, die door veel blessureleed is afgezakt naar de zeventiende plaats op de wereld, won in drie sets van de Fransman Pierre-Hugues Herbert: 6-4, 6-4, 7-6 (6).

Kei Nishikori staat voor de zevende keer op rij in de achtste finales van de Australian Open. De Japanner won in drie sets van de Portugees João Sousa met 7-6 (6), 6-1, 6-2.

Nishikori had het een stuk makkelijker dan in zijn eerste twee rondes. In de eerste ronde kwam Japanner terug van een achterstand van twee sets tegen de Pool Kamil Majchrzak. In tweede ronde won hij pas na vijf sets in de tiebreak van Kroaat Ivo Karlovic.

Ook Sousa had in zijn eerste twee rondes twee keer een vijfsetter moeten spelen. De Portugees had blijkbaar meer last van de vermoeidheid, want alleen in de eerste set kon Sousa tegenstand bieden aan de nummer acht van de plaatsingslijst.