Bayern München komt na matige tweede helft met de schrik vrij

Redactie

Bayern München is met een overwinning op Hoffenheim begonnen aan de tweede seizoenshelft in de Bundesliga. De formatie van trainer Niko Kovac won vrijdagavond dankzij twee doelpunten in de eerste helft van Leon Goretzka en een treffer na rust van Robert Lewandowski met 1-3. De Duitse recordkampioen nadert Borussia Dortmund door de zege tot op drie punten, al speelt de koploper zaterdag nog uit bij RB Leipzig.

Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Bayern, waar Arjen Robben vanwege bovenbeenklachten ontbrak in de wedstrijdselectie. Het elftal van Kovac was vanaf het begin de bovenliggende partij in Baden-Württemberg en liet in het eerste halfuur via Lewandowski en Thomas Müller goede mogelijkheden op de openingstreffer onbenut. Lewandowski schoot na voorbereidend werk van Thiago Alcântara en David Alaba rakelings naast, terwijl ook Müller uit kansrijke positie miste.

In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf wist Bayern het krachtsverschil echter alsnog tot uiting te brengen op het scorebord. Goretzka opende na 34 minuten de score met een schot in de korte hoek, nadat Lewandowski in eerste instantie doelman Oliver Baumann met een kopbal had gedwongen tot het weggeven van een rebound. Hoffenheim leek de rust vervolgens te halen zonder verdere kleerscheuren, maar in de blessuretijd van de eerste helft wist Bayern zijn voorsprong toch nog uit te breiden. Na een razendsnelle counter zorgde Goretzka al glijdend voor de 0-2.

Bayern leek zo af te stevenen op een eenvoudige overwinning, maar Hofffenheim wist na de onderbreking al snel een aansluitingstreffer te forceren. Het team van Julian Nagelsmann zette na een hoekschop van Bayern via Joelinton en Leonardo Bittencourt een counter op, waarna nota bene vleugelverdediger Nico Schulz met een fraaie uithaal scoorde. Bayern wist het goede spel uit de eerste helft na rust niet voort te zetten en ontsnapte zeven minuten voor tijd aan de gelijkmaker. Ádám Szalai zette het hoofd tegen de bal na een voorzet vanaf de linkerflank van Andrej Kramaric, maar Manuel Neuer redde knap. Kort erna zorgde Lewandowski aan de overzijde voor de beslissing in de wedstrijd, door een voorzet van Müller van dichtbij binnen te lopen.