Snowboarder Van der Velden zesde op slopestyle in World Cup

heywoodu

Snowboarder Niek van der Velden heeft tijdens de World Cup in het Zwitserse Laax de zesde plek gepakt op de slopestyle. Voor de 18-jarige Nederlander is dat zijn op één na beste resultaat ooit, nadat hij in december in het Chinese Secret Garden al eens vierde werd.

In de finale in Laax ging Van der Velden in de eerste van twee runs onderuit, maar in de tweede zette hij een score van 68,40 punten neer en dat bleek genoeg voor plek zes. De winst ging naar de Amerikaan Chris Corning, die 89,10 punten kreeg voor zijn tweede run. De Noor Ståle Sandbech was met 87,35 goed voor plek twee, voor de Zwitserse thuisfavoriet Moritz Thönen en diens 80,55 punten.

Bij de vrouwen ging de winst naar Silje Norendal. De Noorse toverde in de tweede run 78,35 punten op de sneeuw en dat was ruimschoots voldoende: thuisfavorietes Celia Petrig (67,60) en Sina Candrian (65,40) completeerden het podium. Cheryl Maas kwam in de kwalificaties niet verder dan plek vijftien, olympisch kampioene Anna Gasser uit Oostenrijk ging onderuit, blesseerde zich en dreigt het WK mogelijk te missen.

Laax en Norendal pakken de winst (Bron: YouTube)