Halep wint weer met moeite op Australian Open, Williams-zussen door

heywoodu

Tennisster Simona Halep heeft op de Australian Open de derde ronde bereikt. Voor de Roemeense nummer één van de wereld ging het net als in de eerste ronde echter niet makkelijk, dit keer tegen de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-37).

Halep won de eerste set nog na een break in de eerste game, maar in set twee gaf ze een vroege break weg, waarna Kenin de tiebreak met drie opeenvolgende punten naar zich toe trok. De Amerikaanse wist een ellenlange eerste game van set drie vast te houden en brak Halep op 3-2 zelfs. Ze leverde haar service echter gelijk weer in en deed dat daarna nog eens, waarna Halep het op eigen opslag af kon maken: 6-3, 6-7 (5), 6-4.

Naomi Osaka (4) had het een stuk minder lastig met de Sloveense Tamara Zidansek: 6-2, 6-4. De Oekraïnse Elina Svitolina (6) stuurde Viktoria Kuzmova met 6-4, 6-1 terug naar Slowakije, terwijl Karolina Pliskova (7) de Amerikaanse Madison Brengle na een stroef begin bijzonder overtuigend oprolde: 4-6, 6-1, 6-0.

De Belgische Elise Mertens (12) was Margarita Gasparyan uit Rusland met 6-1, 7-5 de baas, de Letse Anastasija Sevastova (13) moest nog even wat dieper graven om de Roemeense Bianca Andreescu te kloppen: 6-3, 3-6, 6-2.

Ook Madison Keys (17) mag zich opmaken voor ronde drie. De Amerikaanse klopte de pas 17-jarige Russische Anastasia Potapova (WTA-89) met 6-3, 6-4. Voormalig nummer één van de wereld Garbiñe Muguruza (18) stond bijna drie uur op de baan tegen de Britse Johanna Konta, maar won uiteindelijk wel met 6-4, 6-7 (3), 7-5.

Tot slot staan ook de Williams-zussen in de derde ronde. Serena (16) had het behoorlijk makkelijk met de Canadese Eugenie Bouchard (6-2, 6-2), terwijl Venus na een wat lastig begin in de derde set tegen Alizé Cornet liet zien toch echt de baas te zijn: 6-3, 4-6, 6-0.