Serena Williams moeiteloos door op Australian Open

heywoodu

Tennisster Serena Williams is uitstekend begonnen aan de Australian Open. De zevenvoudig kampioene had aan vijftig minuten genoeg om de Duitse Tatjana Maria opzij te schuiven: 6-0, 6-2.

Zus Venus Williams had het moeilijker, maar ook zij begon met winst en wel op de als 25e geplaatste Roemeense Monica Buzarnescu: 6-7 (3), 7-6 (3), 6-2. De als zesde geplaatste Oekraïnse Elina Svitolina stond ook krap een uur op de baan: qualifier Viktorija Golubic moest er met 6-1, 6-2 aan geloven.

Karolina Pliskova is dit jaar lekker begonnen en ook in Melbourne begon de als zevende geplaatste Tsjechische prima. Ze schakelde haar landgenote Karolina Muchova (Q) in een dik uur simpel uit: 6-3, 6-2. De Belgische Elise Mertens (12) stond wat langer op de baan, maar Anna Karolina Schmiedlova uit Slowakije had zelden écht een kans: 6-2, 7-5.

Ook de Letse Anastasija Sevastova (13) kende geen zeer ingewikkeld begin. Met 6-3, 6-1 had ze de Duitse Mona Barthel in een uur en een paar minuten te pakken. De Amerikaanse Madison Keys (17) had niet veel langer nodig om de Australische wildcardtiener Destanee Aiava met 6-2, 6-2 van haar droom te ontdoen.

Voormalig nummer één van de wereld Garbiñe Muguruza (18) stond vijf games af tegen de Chinese Zheng Saisai (6-2, 6-3), terwijl Laura Siegemund voor een fraaie verrassing zorgde: de Duitse (WTA-110) stond tegenover tweevoudig winnares Victoria Azarenka, die na twee jaar afwezigheid terug was in Melbourne, en won dat duel na bijna drie uur met 6-7 (5), 6-4, 6-2.

Met Daria Kasatkina is de eerste top-10-speelster gesneuveld. De Russische was totaal niet opgewassen tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky, die na nog geen uur met 6-3, 6-0 gewonnen had.