Tennisser Majchrzak op weg naar stunt geveld door kramp op Australian Open

heywoodu

Tennisser Kamil Majchrzak heeft op de Australian Open bijna voor een enorme stunt gezorgd. De mondiale nummer 176 had Kei Nishikori, de nummer negen van de wereld, tegen de muur, maar werd geveld door kramp.

Majchrzak had in zijn carrière tot dinsdag welgeteld één wedstrijd op de ATP Tour gespeeld: de eerste ronde in Antalya in 2017. Via de kwalificaties sloeg hij zich in Melbourne het hoofdtoernooi van zijn eerste Grand Slam in en daar trof hij met Nishikori bepaald geen makkelijke tegenstander.

De 23-jarige Pool begon geweldig tegen de Japanner en met een break op 3-2 pakte hij set één. In de tweede set kon Nishikori een break ongedaan maken, maar in de tiebreak werkte Majchrzak een setpoint weg, pakte hij de service van Nishikori over en maakte hij het alsnog af.

In de derde set sloeg het noodlot echter toe. Majchrzak kreeg met kramp te maken en werd ondanks tegenstribbelen gelijk gebroken. Hij raakte vervolgens nauwelijks nog wat en won halverwege de vierde set na tien verloren games op rij weer eens een game. Dat was bij lange na niet genoeg en in de vijfde set gooide hij de handdoek in de ring: 3-6, 6-7 (6), 6-0, 6-2, 3-0.

De mondiale nummer vier, Alexander Zverev, begon zonder problemen aan zijn toernooi. De Duitser stuurde de Sloveen Aljaz Bedene (ATP-67) met 6-4, 6-1, 6-4 in iets minder dan twee uur naar huis. De Kroaat Borna Coric (11) had aan drie sets genoeg om de na een jaar blessureleed teruggekeerde Belg Steve Darcis opzij te schuiven: 6-1, 6-4, 6-4.

Fabio Fognini (12) had de eerste twee sets tegen Jaume Munar gewonnen, waarna de Spanjaard in set drie op moest geven: 7-6 (3), 7-6 (7), 3-1. Stan Wawrinka, de naar plek 59 weggevallen kampioen van 2014, verloor set één van Ernests Gulbis, maar de Let gaf in het tweede bedrijf op: 3-6, 3-1.

De Rus Daniil Medvedev (15) had het niet zo moeilijk met de Zuid-Afrikaan Lloyd George Harris: 6-1, 6-2, 6-1. David Goffin (21) was zelfs in anderhalf uur al klaar met de Chileense nummer 89 van de wereld, Christian Garin: 6-0, 6-2, 6-2.