Peterhansel zet aanval op Al-Attiyah in

Peterselieman

Stephane Peterhansel heeft zijn aanval op het klassement in de Dakar Rally ingezet. De Mini-coureur won de zevende etappe bij de auto's door rond San Juan de Marcona ruim vier minuten sneller te zijn dan teamgenoot Nani Roma en ruim negen minuten op Carlos Sainz. Klassementsleider Nasser Al-Attiyah gaf zelfs elf minuten toe.

In de 323 kilometer lange proef mocht Sébastien Loeb het bal openen, maar de Fransman kreeg te maken met elektrische problemen en eindigde de dag buiten de top tien. Landgenoot Peterhansel was vrijwel de gehele etappe de snelste, ondanks dat hij bij een foutje op een duin zijn motorkap verloor. Ook Al-Attiyah had de nodige pech. De Qatarees had twee lekke banden en finishte met een lekke rechter achterband die voor schade had gezorgd aan het bodywork. Bernhard ten Brinke noteerde op ruim 25 minuten de negende tijd.

In het klassement heeft Al-Attiyah nog 29 minuten voorsprong op Peterhansel. Roma is op 38 minuten nu de nummer drie. Ten Brinke is beste Nederlander op plek negen op 4.30 uur achterstand.