Murray strijdend ten onder bij laatste Australian Open; Federer en Nadal makkelijk door

H.Vviv

Andy Murray is bij zijn laatste optreden op de Australian Open maandag al in de eerste ronde uitgeschakeld. De De Brit ging in vijf sets onderuit tegen Roberto Bautista Agut. Roger Federer en Rafael Nadal bereikte wel makkelijk de tweede ronde.

Murray verloor na een partij van ruim vier uur van Bautista Agut 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2 onderuit. De 31-jarige Schot kondigde vorige week aan dat hij uiterlijk na Wimbledon zijn carrière beëindigt wegens een slepende heupblessure. Hij sloot ook niet uit dat de Australian Open zijn laatste toernooi zou zijn.

In zowel set één als twee verloor Murray eenmaal zijn service en verloor de set dan ook met 6-4. In de set drie verloor de 31-jarige Schot opnieuw zijn service, maar ditmaal kon hij de break achterstand wel wegwerken. In de tiebreak trok Murray aan het langste eind. Ook set vier eindige in een tiebreak en daar wasdrievoudig winnaar van een Grand Slam opnieuw de beste. In de vijfde en beslissende set trok Bautista Agut toch aan het langste eind tegen een uitgeputte Murray. De Spanjaard won de beslissende set met 6-2.

[b]Federer en Nadal makkelijk door[/b]
Federer had weinig moeite met de Oezbeek Denis Istomin. De Zwitser won met 6-3, 6-4, 6-4. Ook Nadal won zonder setverlies zijn wedstrijd. De Spanjaard won in straight-sets van de Australiër James Duckworth: 6-4, 6-3, 7-5.

Ook de Kroaat Martin Cilic won zijn partij in drie sets. De nummer zeven van de plaatsingslijst won 6-2, 6-4 en 7-6 (3) van Bernard Tomic. Kevin Anderson had in zijn eerste ronde wat meer moeite met zijn tegenstander. Toch won de Zuid-Afrikaan in vier sets van de Fransman Adrian Mannarino (6-3, 5-7, 6-2 en 6-1).

In het mannentoernooi was misschien wel de grootste verrassing dat John Isner verloor in zijn eerste ronde. Tegen zijn twaalf jaar jongere landgenoot verloor de Amerikaan in vier tiebreaks van Reilly Opelka: 7-6 (4), 7-6 (6), 6-7 (4) en 7-6 (5).