Haase wint eindelijk eens weer op de Australian Open

H.Vviv

Robin Haase heeft voor het eerst in acht jaar de eerste ronde van de Australian Open overleefd. De Nederlandse nummer één bij de mannen won in drie sets van de Spanjaard Guillermo García López: 7-5, 6-4, 7-5.

In de gehele wedstrijd moest Haase, maar één keer de service inleveren tegen García López. Dat was in de eerste set, maar toen had de Hagenaar al een break voorsprong te pakken tegen de Spanjaard. Vooral op beslissende momenten sloeg de Nederlander toe. In de elfde game van de eerste set brak Haase opnieuw de service van de Spanjaard en serveerde het vervolgens uit.

In set twee brak Haase al snel de service van García López en gaf deze voorsprong niet meer weg. Set drie liep tot 5-5 gelijk op, waarna Haase het eerste breakpoint van de set benutte. In de volgende game serveerde de Nederlander het makkelijk uit. Voor Haase was het de eerste overwinning sinds de US Open van vorig jaar in augustus. Daar bereikte de Nederlander toen de tweede ronde.

In de volgende ronde speelt Haase tegen de Tsjech Tomás Berdych. De voormalig nummer vier van de wereld won van de als dertiende geplaatste Brit Kyle Edmund (6-3, 6-0 en 7-5).