Zegereeks schansspringer Kobayashi ten einde, Kubacki wint eindelijk

heywoodu

Schansspringer Ryoyu Kobayashi heeft de laatste wedstrijd van het World Cup-weekeinde in het Italiaanse Val di Fiemme niet gewonnen. Dat is bijzonder: de Japanner won zes wedstrijden op rij, inclusief alle vier wedstrijden van de Vierschansentournee, maar in Italië lukte het niet.

Na de eerste ronde stond de Pool Dawid Kubacki aan de leiding, maar zijn voorsprong op Kobayashi was klein. Stefan Kraft (AUT), David Siegel (GER) en Yukiya Sato (JPN) stonden ook niet al te ver van de Poolse leider verwijderd, maar het was Kamil Stoch die vanaf plek acht liet zien nog niet klaar te zijn.

De Poolse tweevoudig Vierschansenwinnaar liet een topsprong zien, pakte plek na plek en eindigde uiteindelijk als derde. Kraft bleef hem nog wel voor, Kobayashi viel met een mindere sprong terug naar de zevende plek, zijn gedeeld slechtste resultaat van het seizoen.

Kubacki gooide er in ronde twee nog een geweldige sprong uit en won zo met behoorlijke overmacht. Op drie dagen na exact tien jaar na zijn World Cup-debuut was er in zijn 169e wedstrijd dan eindelijk een eerste zege voor de 28-jarige Kubacki, die op de schouders ging bij ploeggenoten Stoch en Maciej Kot.