Van der Poel wint voor de vijfde keer NK veldrijden

TargaFlorio

In Huijbergen is Mathieu van der Poel zondag Nederlands kampioen veldrijden geworden. Achter de renner van Corendon-Circus won Lars van der Haar het zilver. Het brons was voor Corné van Kessel.

Na het vallen van de startvlag ging Stan Godrie als eerste het veld in, gevolgd door Van der Poel. De beste veldrijder van dit moment nam de eerste plaats over van Godrie. Bij Van der Poel pikten Van Kessel, Van der Haar en Joris Nieuwenhuis aan.

Nadat Van der Poel zijn tempo verhoogd had haakten zijn medevluchters een voor een af. Enkel een valpartij of een technisch mankement kon de 23-jarige renner nog van de titel afhouden. Van Kessel leek op weg naar de tweede plaats echter door een valpartij kon zijn ploeggenoot Van der Haar weer aansluiten en zelfs voorbij gaan. Voor Van der Poel was dit de vijfde Nederlandse titel op een rij.

Uitslag
1. Mathieu van der Poel
2. Lars van der Haar
3. Corne van Kessel
4. Joris Nieuwenhuis
5. Stan Godrie
6. Sieben Wouters
7. Gosse van der Meer
8. David van der Poel
9. Kelvin Bakx
10. Gert-Jan Bosman

Ook in België werd zondag het nationale kampioenschap verreden. In een zeer spannende wedstrijd op een blubberige parcours was het meerdere stuivertje wisselen tussen Toon Aerts en regerend wereldkampioen Wout van Aert ging de winst uiteindelijk naar Aerts. Michael Vanthourenhout won het brons.

Uitslag
1. Toon Aerts
2. Wout van Aert
3. Michael Vanthourenhout
4. Eli Iserbyt
5. Thijs Aerts
6. Jens Adams
7. Gianni Vermeersch
8. Kevin Pauwels
9. Wietse Bosmans
10. Nicolas Cleppe