Ewan klopt Sagan in Down Under Classic

H.Vviv

Caleb Ewan is het wielerseizoen goed begonnen. De Australiër won voor zijn nieuwe ploeg Lotto Soudal de Down Under Classic. Ewan was in een ontregelde sprint te snel voor Peter Sagan. Alexander Edmondson kwam als derde over de streep.

Het criterium wordt traditiegetrouw twee dagen voor de start van de Tour Down Under verreden. Er waren in het begin van de wedstrijd meerdere ontsnappingspogingen, maar zoals gewoonlijk zou het openingscriterium eindigen in een massasprint. 

In de slotrondes waren twee valpartijen te zien. Bij de eerste valpartij was Phil Bauhaus het belangrijkste slachtoffer. In de laatste bocht was er nog een grote valpartij. Daarbij kwamen meerdere sprinters ten val, waaronder Elia Viviani en Danny van Poppel.

Een handvol renners bleef over en die zouden dan ook voor de winst gaan sprinten in de Down Under Classic. Daniel Oss had een klein gaatje, maar de Italiaan kon het niet volhouden. Na goed werk van Roger Kluge maakte Caleb Ewan het werk af voor Lotto Soudal. Peter Sagan die de sprint in het wiel van de rappe Australiër begon kwam er niet meer aan te pas en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Alexander Edmondson werd op gepaste derde.