Schansspringer Kobayashi met overmacht naar 6e zege op rij

heywoodu

Schansspringer Ryoyu Kobayashi is niet te stoppen. De 22-jarige Japanner won alle vier de wedstrijden in de Vierschansentournee en pakte zaterdag zijn zesde opeenvolgende zege.

In het Italiaanse Val di Fiemme stond er weer eens geen maat op Kobayashi, die in de eerste ronde al een gigantisch gat sloeg. In de tweede ronde breidde hij dat nog eens flink uit en dus won hij met bijna dertig punten voorsprong.

De strijd om de tweede plek werd gewonnen door de Pool Dawid Kubacki. Hij liet twee keurige sprongen zien en bleef zijn landgenoot Kamil Stoch daarmee voor. De Oostenrijker Stefan Kraft greep net naast het podium, met als Stephan Leyhe uit Duitsland.

De vrouwen sprongen in het Japanse Sapporo van de schans. Dat leverde zaterdag winst op voor de Oostenrijkse veterane Daniela Iraschko-Stolz, die de Duitse Juliane Seyfarth een half puntje voor wist te blijven, terwijl de Noorse Maren Lundby het podium completeerde.

Op zondag lagen de rollen net even wat anders. Lundby domineerde en won met flinke voorsprong op de Duitse Katharina Althaus. Seyfarth kwam dit keer tot de derde plek, Iraschko-Stolz moest achter landgenote Eva Pinkelnik genoegen nemen met plek vijf.