Snowboardster Maas zesde op slopestyle in Oostenrijk

heywoodu

Snowboardster Cheryl Maas heeft tijdens de World Cup in Kreischberg de zesde plek gepakt op de slopestyle. In de Oostenrijkse sneeuw eindigde de Nederlandse als laatste in de finale.

Alleen in de eerste van drie finaleruns kwam de veterane tot een degelijke run, in de andere twee ging ze onderuit. Het leverde haar 56,11 punten op, iets minder dan de Japanse tiener Reira Iwabuchi. Met 85,33 punten in de derde run ging de winst naar de Japanse Miyabi Onitsuka, die de Oostenrijkse Anna Gasser (85,10 punten) nipt versloeg. Silje Norendal uit Noorwegen werd op gepaste afstand derde met 67,81 punten.

Bij de mannen ging de winst in Kreischberg naar Mons Roisland. De Noor scoorde in zijn laatste run 88,75 punten en dat was genoeg om de Amerikaan Chris Corning (84,75) van de troon te stoten. De 16-jarige Japanner Hiroaki Kunitake pakte met 83,86 punten - eveneens in de laatste run - de derde plek weg voor zijn één jaar oudere landgenoot Takeru Otsuka (83,31). Casper Wolf kwam net tekort om zich voor de halve finales te plaatsen.