FOK! Wat een weer: Veel regen en wind

Stephan (Stephan5)

Welkom!  

En daar was grijze dag nummer zoveel. Er leek gisteren maar geen einde aan te komen. Op een paar plekken brak het wolkendek even, maar van grootschalige opklaringen was geen sprake. Ook viel er weer regelmatig regen- en motregen. De hoeveelheden waren opnieuw vrij klein. Enschede kwam nog tot 5 mm. Je ziet het heel duidelijk terug op de maandkaartjes. Met name in het oosten is deze maand rond de 30 mm gevallen, maar in een overgroot deel van ons land slechts 10 tot 15 mm. Ook het aantal zonuren is zéér bescheiden. Kortom: echt Jandoedelweer. 

Ik zei het eergisteren al, de langere termijn geeft aanleiding voor perspectief, maar de laatste modellen krabbelen alweer langzaam terug. Geduld is het enige wat we kunnen hebben, en als er meer over te vertellen is, ben ik de eerste. Nu is er echter nog geen reden voor optimisme. We zullen de komende week nog even moeten doorstaan.

Vandaag krijgen we dan opnieuw regen. Meer dan gisteren, ik schat zo'n 5 tot 10 mm, maar dan op veel meer plaatsen dan vandaag. De wind schakelt ook een tandje bij. Langs de kust tot hard of stormachtig en in het binnenland tot (vrij) krachtig. Ook komen er flinke windvlagen voor en daar is code geel voor van kracht voor de meeste provincies. Na de regen volgen dan nog een aantal buien.

De eerste helft van de nieuwe week is vrij droog met af en toe zon. Het blijft de gehele periode rond de 7 graden.

We wachten de ontwikkelingen maar af!

Fijne zondag.  

Zonsopkomst rode gloed. (Foto: Charged)
Nog een prachtige foto van Charged. De zonsopkomst was prachtig. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!