Bijbelse plaag daalt neer over Mekka

Floris_Stempel

Eén van de heiligste plekken in de religie Islam, de Grote Moskee in Mekka, wordt geteisterd door een grote plaag insecten. Deze Bijbelse plaag laat de autoriteiten tot nu toe machteloos en zij zien nog geen manier om de insecten op deze epische schaal te doden.

Massa's insecten, waaronder voornamelijk sprinkhanen, daalden deze week neer over de vele gelovigen en pelgrims die in Saoedi-Arabië aan het bidden waren geslagen. Woordvoerders van de Heilige Mekka-gemeente meldden dat er '22 teams, bestaande uit 138 man' uitgezonden waren om de plaag te bestrijden.

Deze teams focussen zich voornamelijk op broedplekken, zoals bij watertappunten en open water. Hazal bin Mohammed al-Zafar van King Saud University's Faculty of Food and Agricultural Sciences, de faculteit voor voedsel en landbouwkunde, wist te melden dat de beestjes geen ziektes met zich meedragen. Toch werd bewoners afgeraden om de insecten te eten of te verhandelen.

Zafar schatte dat ongeveer dertigduizend sprinkhanen over Mekka zijn neergedaald en dat deze omvang waarschijnlijk veroorzaakt wordt door de vele regen die de afgelopen periode in het gebied viel.