Geen boete voor Zwollenaar met bijl door arrestatieteam

Maarten (rubbereend)

De man die gisteren in alle onrust in de binnenstad van Zwolle werd aangehouden omdat hij een bijl bij zich droeg komt er goed vanaf zo blijkt vandaag. Omdat de Zwollenaar door een arrestatieteam is opgepakt hoeft hij geen boete te betalen, zo lezen we op de site RTV Oost.

Gistermiddag werden er met veel tumult vijf arrestaties verricht op en rond Station Zwolle. Het begon met de arrestatie voor een terreurdreiging en niet veel later werden twee personen gearresteerd, die naar later bleek, zich hadden opgesloten op het toilet om een sigaretje te roken. Als klap op de vuurpijl werd er ook nog een 32-jarige Zwollenaar opgepakt omdat hij een bijl bij zich droeg in de binnenstad van Zwolle.

Omdat het arrestatieteam toch aanwezig was en de dreiging van de man met de bijl serieus werd genomen, werd besloten het team in te zetten om de Zwollenaar in de kraag te grijpen.

"Normaal gesproken zou de man een bekeuring hebben gekregen", zo verklaarde de politie aan RTV Oost"Maar omdat het arrestatieteam hem heeft aangehouden kon dit niet. Het arrestatieteam werkt namelijk niet met bonnen. De bijl is wel in beslag genomen."