Veelpleger aangehouden voor diefstal uit vrachtauto

qltel

Door de combinatie van een oplettende getuige, ervaren politiemensen en dashcambeelden is woensdagmiddag na een zoekactie al snel een 44-jarige Tilburger aangehouden voor diefstal uit de cabine van een vrachtauto. De veelpleger is in verzekering gesteld

Een alerte getuige belde de politie omdat hij zag dat een man zich in de omgeving van de bouwmarkt aan de Ringbaan Zuid in Tilburg verdacht gedroeg en aldaar interesse toonde in de geparkeerde voertuigen. Terwijl agenten onderweg waren belde de getuige opnieuw. Hij zag dat die man, op de Wethouder van Ierlantstraat daadwerkelijk iets uit een vrachtauto gestolen had. De melder was achter de dief aangegaan, maar hem kwijt geraakt.

Het signalement van de dader en zijn fiets werd via de mobilofoon verspreid. Agenten kregen daarmee al een voorgevoel wie de dief zou kunnen zijn. Zij hebben deze man, een 44-jarige veelpleger, op het Korvelplein aangehouden. De chauffeur heeft aangifte gedaan. Hij had de cabine wel dicht gedaan maar niet slotvast afgesloten. Daaruit was een rugtas gestolen. Op de door hem aangeleverde dashcambeelden is de dief goed te zien, het betreft de aangehouden man.