FOK! Wat een weer: de winter is nergens te bekennen

Stephan (Stephan5)

Welkom!

Als eerste wil ik jullie ook van mijn kant nog de allerbeste wensen toewensen voor het komend jaar. Dat het maar een mooi weerjaar mag worden met voor elk wat wils. Het liefst wat dynamischer dan afgelopen jaar. We gaan het zien. 

Voorlopig is de winter nergens te bekennen in ons land. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Baltische Staten en de noordkant van de Alpen. Daar sneeuwt en waait het flink. Ook in Scandinavië is het behoorlijk fris. Wij zullen het moeten doen met een enkel graadje nachtvorst in de komende twee nachten.

Het weerbeeld spreekt ook al niet tot de verbeelding. Gisteren scheen de zon in de oostelijke landhelft, maar hier in het westen was het de hele dag grijs en donker. Hier en daar viel een enkel buitje. De afgelopen nacht trok de bewolking geleidelijk ook naar het oosten toe en viel er nog steeds her en der een kleine bui.

Vandaag is het wederom op veel plaatsen grijs, en nu ook in het oosten. Lokaal valt er een enkel buitje. Het wordt hierbij rond de 6 graden en er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind.

De komende dagen blijft het aanhoudend saai en grijs. 

Tot van de week!  

Zie de zon schijnt... (Foto: DJMO)
Een mooie zonsondergang in een landelijk gebied. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!