Arsenal duwt met klinkende zege stadsgenoot Fulham dieper in problemen

Redactie

Arsenal heeft na twee duels zonder winst weer drie punten gepakt in de Premier League. De ploeg van Unai Emery was een maatje te groot voor Fulham en won met 4-1.

Arsenal had het meeste balbezit, maar the Gunners konden in het eerste bedrijf amper tot grote kansen komen. Fulham bood kranig weerstand en had zelf ook enkele mogelijkheden om de score te openen, zoals via Ryan Sessegnon. Desalniettemin ging de thuisploeg met een voorsprong rusten dankzij Granit Xhaka. Een voorzet van Alex Iwobi ging in het strafschopgebied voorbij aan Alexandre Lacazette, waarna de Zwitserse middenvelder na een knappe aanname de bal in het net kon deponeren: 1-0.

Vlak voor het rustsignaal hadden onder anderen Pierre-Emerick Aubameyang en Lacazette goede kansen om de voordelige marge te verdubbelen, maar de aanvallers konden doelman Sergio Rico niet passeren. Tien minuten in de tweede helft leek Lacazette de genadeklap toe te brengen. De Fransman was het eindstation van een prachtige aanval van Arsenal aan de linkerkant. Lacazette controleerde de pass van Sead Kolasinac en rondde gedecideerd af: 2-0.

Na de tegentreffer bracht manager Claudio Ranieri enkele veranderingen aan, waarbij onder anderen Timothy Fosu-Mensah inviel. Het bezoek richtte zich op en produceerde twintig minuten voor tijd de 2-1. Waar Aleksandar Mitrovic het vizier niet op scherp had staan, wist Aboubakar Kamara even later doelman Bernd Leno wel te passeren na een afgemeten voorzet van Sessegnon. De bezoekers koesterden nog enige tijd hoop voor een stunt in het Emirates Stadium, maar tien minuten voor tijd scoorde Arsenal wederom.

Aaron Ramsey, die door zijn aflopende contract met een vertrek wordt gelinkt, viel na 75 minuten in voor Lacazette en de middenvelder had meteen een impact. Nadat Aubameyang met zijn inzet de paal raakte, was het Ramsey die de bal controleerde en het leer tegen de touwen werkte: 3-1. Direct daarna maakte Aubameyang de vierde treffer namens the Gunners , aangezien Rico het van richting veranderd schot niet meer kon keren.

Overige uitslagen Premier League maandag
Everton - Leicester City 0-1
Arsenal - Fulham 4-1
Cardiff City - Tottenham Hotspur 0-3