Gaat Davina met een lied van Ilse Delange naar IsraŽl?

Monique Verlind (DJMO)

Al maanden is heel songfestivalminnend Nederland in spanning, wie gaat er toch voor ons land naar het Songfestival in Tel Aviv? Volgens de selectiecommissie is er nog niets bekend, terwijl in voorgaande jaren er voor de jaarwisseling vaak al een artiest of nummer was gepresenteerd.

Schrijfsessies in Nashville
Ilse Delange en Ali Zuckowski zijn in de afgelopen tijd onder andere in Nashville druk bezig geweest met het schrijven van nummers. Ilse liet op Instagram doorschemeren niet voor zichzelf te schrijven en Ali is schrijver van het winnende lied van 2014: 'Rise like a Phoenix', waarmee Conchita het songfestival op haar naam schreef. Davina Michelle is in dezelfde periode ook in Nashville gesignaleerd, dat kan haast geen toeval zijn.

Nummers één en twee
Delange werd in 2014 tweede met het duo The Common Linnets, achter Conchita. De nummers één en twee zijn dus samen aan het schrijven geweest. Davina Michelle kent een stormachtige ontwikkeling van haar carrière: Ze werd door superster Pink opgemerkt door een cover van haar lied 'What about us' en mag zelfs het voorprogramma van haar Nederlandse concert verzorgen. 

Davina is op stoom
De Nederlandse Youtube-sensatie blonk uit met haar optreden tijdens het tv-programma 'De Beste Zangers' van presentator Jan Smit. Het nummer 'Duurt te Lang' dat ze hier zong leverde haar zelfs een nummer één positie in de hitlijsten op.

Het zou van gezonde lef getuigen als de songfestival selectiecommissie (met daarin onder andere Jan Smit) voor een opkomende ster als Davina zou kiezen. Alle signalen wijzen er op dat de kans aanzienlijk is! Op het Songfestivalforum van fok.nl hopen de fans van harte dat Davina Europa mag gaan veroveren.