Bertens begint tennisseizoen met knappe overwinning

H.Vviv

Kiki Bertens is het tennisseizoen van 2019 goed van start gegaan. De Nederlandse tennisster won in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Brisbane in drie sets van Elise Mertens: 6-2, 6-7(6), 6-4.

Mertens had in de eerste de eerste breakkansen, maar de Belgische nummer twaalf van de wereld wist deze niet te benutten. Bij een 3-2 stand in het Bertens sloeg de Nederlandse wel toe op de service van de Belgische. Bertens brak de service van Mertens en won vervolgens de eerste set met 6-2.

In de tweede set wist Mertens wel de service van Bertens vroeg in de set te breaken zowel in de eerste als de derde game van de tweede set. De Belgische kwam dan ook op een 0-3 voorsprong. Bertens, zelf de nummer negen van de wereld, kwam langzaam terug in de set en uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin was Mertens de sterkste nadat ze haar tweede setpunt afmaakte.

Bertens begon goed aan de derde set door meteen de service van Mertens te breaken, maar in de volgende game wist de Belgische de service van de Nederlandse te breaken, waardoor het weer gelijk stond. Tot 4-4 ging het gelijk op tussen de nummer negen en twaalf van de wereld, waarna Bertens opnieuw de service van Mertens brak. In de volgende game kwam de Nederlandse niet meer in de problemen en op het wedstrijdpunt was het raak voor Bertens.