Keizer mag weer juichen bij Sporting; Dost hervat scoringsdrift

Redactie

Sporting Clube de Portugal heeft zich goed hersteld van de eerste nederlaag onder het bewind van Marcel Keizer. De ploeg won van CD Feirense.

Sporting verloor maandag met 1-0 van Vitória Guimarães in de Liga NOS, maar zaterdag werd in de Taça da Liga wel gewonnen. Dankzij die zege eindigt Sporting bovenaan in de groepsfase en gaat het door naar de halve finale. Bas Dost scoorde uit een penalty.

In de Taça da Liga maakten de topclubs hun opwachting in de derde ronde, die bestaat uit een groepsfase. Sporting had de eerste wedstrijd in september met 3-1 gewonnen van Marítimo, maar verloor in oktober met 1-2 van Estoril en was dus nog niet zeker van overwintering. Alleen de groepswinnaar bekert door en Feirense had zes punten en een beter doelsaldo. Dankzij de 1-4 zege werd dat verschil meer dan goedgemaakt; Estoril won tegelijkertijd van Marítimo, maar heeft ook een minder doelsaldo dan Sporting en is dus uitgeschakeld.

In de vijfde minuut zette Raphinha de bezoekers op voorsprong met een geplaatst schot; halverwege de eerste helft maakte Bruno Fernandes er 0-2 van met een knappe lob over keeper Bruno. Tiago Silva bracht Feirense terug in de wedstrijd uit een strafschop, maar ook Sporting mocht in de tweede helft aanleggen vanaf elf meter. Dost werd neergelegd in het strafschopgebied en schoot de penalty zelf beheerst binnen. Hij heeft nu dertien keer gescoord in zijn laatste negen duels; in die reeks bleef hij alleen tegen Vitória Guimarães droog staan.

Een eigen doelpunt van Luís Machado betekende de 1-4; in de slotfase kreeg Silva van Feirense nog zijn tweede gele kaart. Sporting, vorig seizoen de winnaar van de Taça da Liga, neemt het in de halve finale op 23 januari op tegen SC Braga. De andere halve eindstrijd vindt een dag eerder plaats tussen Benfica en de winnaar van Groep C, die zondag bekend wordt. FC Porto gaat met vier punten aan kop in die groep; GD Chaves heeft er ook vier, terwijl Varzim SC drie punten heeft.