Ronaldo en VAR helpen Juventus aan moeizame zege

Redactie

Juventus heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van Sampdoria. Cristiano Ronaldo was de grote man door beide Turijnse treffers te maken.

Sampdoria doet het dit seizoen uitstekend met een vijfde plaats en spits Fabio Quagliarella is in topvorm. Datzelfde kan echter ook gezegd worden van zijn Portugese collega-spits van Juventus. Na slechts 109 seconden opende Ronaldo de score al. Hij kreeg de bal toegespeeld van Paulo Dybala, draaide naar binnen en passeerde keeper Emil Audero, die de bal slechts lichtjes kon toucheren met de hand.

Een half uurtje later greep ook Quagliarella zijn kans. Hij mocht vanaf de stip aanleggen nadat de VAR een handsbal van Emre Can waarnam. De spits van Sampdoria had de afgelopen acht duels al gescoord en had nu ook geen moeite om Mattia Perin te verschalken. Die Italiaan mocht onder de lat starten omdat eerste keuze Sczezsny bij het inspelen geblesseerd was geraakt.

Na die gelijkmaker kreeg Sampdoria nog wat kleine kansjes, terwijl ook Dybala en Mario Mandzukic hadden kunnen scoren voor Juventus. Voor rust kwam het scorebord echter niet meer in beweging. Na de pauze wel. Eerst liet Blaise Matuidi nog twee mogelijkheden liggen en Ronaldo had pech dat hij de lat raakte met een vlammende inzet. Zijn veertiende competitiegoal van het seizoen kwam er alsnog.

Na een goed uur spelen legde de scheidsrechter de bal ook voor hem op de stip en hij maakte geen fout. Omdat Dybala en anderen nalieten om de genadeklap uit te delen, bleef het spannend. Sampdoria maakte in de blessuretijd zelfs gelijk via Riccardo Samponara, maar de videoassistent stelde vast dat hij buitenspel stond en redde Juventus. La Vecchia Signora heeft nu 53 punten uit 19 duels, een record in de Serie A.