Dakloze drankdief opgepakt

Monique Verlind (DJMO)

De politie heeft onlangs een 41-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van veelvuldige winkeldiefstallen. Hij had het voornamelijk voorzien op champagnes, wijnen, port en sherry. Ook werd er een man van 31 uit Uden aangehouden. Hij wordt verdacht van heling

De politie kwam de verdachten op het spoor toen een medewerker van een supermarktketen in Ermelo aangifte kwam doen van diefstal van flessen port met een totale waarde van 1200 euro. Tijdens het onderzoek door de politie wordt voorzichtig rekening gehouden met het feit dat de verdachte zo’n 15.000 flessen wist weg te nemen zonder te betalen.

De man ging zeer geslepen aan het werk. De politie vroeg beelden op van de periode dat de flessen zouden zijn ontvreemd bij de betreffende supermarkt en kreeg steeds meer zicht op één persoon en zijn manier van werken. Wat tevens opviel was dat hij als hij op pad ging, altijd netjes gekleed was en dat hij vaak meerdere keren per dag kleine bedragen pinde.

Intensief speurwerk leverde veel informatie op. Onderzoek toonde tevens aan dat de verdachte soms meerdere keren per dag bij hetzelfde filiaal toesloeg en dan ook nog eens altijd in filialen van dezelfde supermarktketen. Een week na de aangifte kon de man op heterdaad worden aangehouden. De verdachte zit nog vast en mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechtbank.