Schansspringer Gangnes kapt er na tig blessures mee

heywoodu

Voor schansspringer Kenneth Gangnes is het genoeg geweest: de 29-jarige Noor gooit talloze, vaak zware blessures de handdoek in de ring. "Als de benen niet honderd procent fit zijn, heeft het gewoon geen zin meer."

Het grootste succes van Gangnes is de derde plek in het eindklassement van de World Cup in 2015/16. Daar had veel meer in kunnen zitten, want hij wordt wel gezien als een van de grootste talenten van de laatste decennia, maar keer op keer gooiden blessures juist op het toppunt van zijn loopbaan roet in het eten.

Het hele seizoen 2016/17 moest de Noor wegens een gescheurde kruisband aan zich voorbij laten gaan. In de zomer van 2017 kon hij weer springen, tot hij in november wéér een kruisband afscheurde: einde seizoen. Hij vocht zich weer terug, maar dit keer sloeg een dijbeenblessure toe en dat was de druppel.

"We konden niet vinden waar dit nieuwe probleem precies vandaan is gekomen. Er was in elk geval iets niet in orde met mijn spier en het werd niet beter, soms had ik zelfs moeite met het beklimmen van een trap. Ik heb hier lang van wakker gelegen, maar voor mijn gezondheid is het beter om er nu mee te stoppen. Ik heb in elk geval een paar van mijn doelen kunnen bereiken."