Big Bullets bevestigt 13e landstitel Malawi met winst

heywoodu

Het is zo rond de kerstdagen een beetje karig wat sportnieuws betreft, maar we zijn natuurlijk niet voor één gat te vangen: overal is er wel nieuws te vinden.

Dat is dan weer goed nieuws voor de liefhebbers van de TNM Super League, ook wel bekend als de Malawi Premier Division. Inderdaad, de topcompetitie van het voetbal in Malawi. Helaas komen we daar niet vaak aan toe, maar nu is daar dan toch mooi even tijd voor.

Nyasa Big Bullets heeft het seizoen in Malawi afgesloten met winst, hoewel de titel al binnen was: met alleen de 30e en laatste wedstrijd te gaan kon de ploeg niet meer ingehaald worden door aartsrivalen Be Forward Wanderers, eveneens afkomstig uit Blantyre. Dat is overigens de tweede stad van Malawi en één van 's werelds goedkoopste steden voor expats. Pak je nog maar even mee, zo op eerste kerstdag.

De ploeg nam het thuis op tegen Civil Service United uit hoofdstad Lilongwe. Het werd 2-1 voor de thuisploeg, waardoor Civil als vijfde eindigde en Big Bullets voor de dertiende keer in de geschiedenis de landstitel mocht vieren.

Gelukkig slaan we de fans van de Ethiopische Premier League niet over. Daar speelde Mekelakeya, ook wel bekend als Defence Force, tegen het onvolprezen Wolaitta Dicha SC, de bekerwinnaar van vorig jaar. Het leger is recordkampioen, met elf titels tussen 1949 en 1989, en regerend bekerwinnaar en won dit keer met 3-1.