Eerste nederlaag voor Keizer met Sporting Portugal

Redactie

Marcel Keizer is tegen zijn eerste nederlaag als trainer van Sporting Portugal aangelopen. Zijn ploeg bleek niet opgewassen tegen Vítoria Guimarães.

Met Bas Dost en Nemanja Gudelj in de basis liep Sporting na een klein half uur voetballen achter de feiten aan in het Estádio Afonso Henriques. Middenvelder Tozé pikte een afvallende bal op na een hoekschop van Rafa Soares en zag zijn van richting veranderde schot vervolgens achter doelman Renan Ribeiro tegen de netten ploffen.

Sporting leek later met tien man verder te moeten: Renan haalde Alexandre Guedes naar de grond en kreeg rood, maar op advies van de videoscheidsrechter werd die kaart teruggedraaid. Renan hield Sporting vervolgens op de been met reddingen op inzetten van Tozé en Davidson en daardoor bleef het spannend. Sporting slaagde er echter niet in om nog te scoren.

"Vítória heeft dit resultaat verdiend. Zij waren vanavond beter dan wij", zei Keizer na afloop tegen de Portugese media. Keizer en consorten kunnen zich nu richten op de bekerwedstrijd van volgende week zaterdag tegen Feirense. Vijf dagen later staat het competitieduel met Belenenses op het programma. Sporting staat nu met 31 punten op de derde plaats en heeft vijf punten minder dan koploper FC Porto.