Biatleet BÝ regeert met ijzeren vuist, Slowaaks 1-2'tje bij de vrouwen

heywoodu

Biatleet Johannes Thingnes Bø gaat met een geweldig gevoel de Kerst in. De Noor won tijdens de World Cup in Nove Mesto na de sprint en achtervolging zondag ook de massastart, zijn zesde zege in acht individuele wedstrijden dit seizoen.

Bij de twee liggende schietbeurten nam Bø samen met oudere broer Tarjei de macht in handen, maar broerlief moest bij het staand schieten lossen en kwam er niet meer aan te pas. Johannes werd vanaf dat moment niet meer bedreigd: hij was weer duidelijk de snelste op de ski's én schoot foutloos. Quentin Fillon Maillet uit Frankrijk werd met twee missers tweede op 46 seconden, door de foutloze Rus Evgeniy Garanichev van zich af te schudden.

Bij de vrouwen werd het een Slowaaks feestje. Lange tijd ging het tussen Anastasia Kuzmina en de Italiaanse Dorothea Wierer, maar laatstgenoemde ging bij haar laatste schietbeurt de fout in. Kuzmina kon zo met in totaal twee missers op weg naar de winst, daarachter werd fel gestreden. Even leek Wierer nog tweede te worden, tot Paulina Fialkova voorbij kwam razen, met Anaïs Chevalier in haar kielzog. Fialkova completeerde het Slowaakse 1-2'tje, Chevalier klopte de uitgebluste Wierer in de strijd om plek drie.