Juventus wint en zet AS Roma op 25 punten achterstand

Redactie

Juventus heeft zaterdagavond uitstekende zaken in de Serie A gedaan.

Het team van Massimiliano Allegri had uiteindelijk aan een doelpunt voldoende om AS Roma te verslaan. De winnende treffer in Turijn kwam op naam van Mario Mandzukic. Juventus heeft acht punten meer dan Napoli en zelfs 25 punten meer dan AS Roma, dat zichzelf op een teleurstellende tiende plaats in de Serie A terugvindt.

Juventus liet in de eerste 45 minuten na om het duel reeds in het slot te gooien. Het team van Allegri had na het rustsignaal eigenlijk met twee of drie doelpunten voor moeten staan, maar alleen een treffer van Mandzukic zorgde voor het verschil. Na voorbereidend werk van Mattia De Sciglio was de Kroaat alerter dan Davide Santon en kopte hij het leer achter Robin Olsen: 1-0. Het was voor Mandzukic alweer zijn achtste Serie A-goal van het seizoen.

Juventus was daarvoor al via enkele pogingen van Alex Sandro dicht bij een doelpunt geweest, Kostas Manolas haalde in de eerste minuut een inzet van Mandzukic van de doellijn, terwijl Cristiano Ronaldo op slag van rust niet erin slaagde om Olsen te passeren. Ondanks dat AS Roma het in de eerste 45 minuten zichtbaar moeilijk had, bleef het team van Eusebio Di Francensco door de gemiste kansen van Juventus toch in de wedstrijd.

Na de onderbreking maakte Justin Kluivert zijn rentree, in de plaats van Alessandro Florenzi, maar ook hij kon niet voorkomen dat de Romeinen met een nederlaag uit Turijn vertrokken. Het was aan Olsen te danken dat Ronaldo niet minimaal een keer op het scorebord verscheen. Een treffer van Giorgio Chiellini werd afgekeurd vanwege een overtreding en ook een treffer van Douglas Costa werd ongeldig verklaard vanwege een eerdere overtreding op Nicolò Zaniolo.