Anderson in thriller na verlening langs Wattimena

Boris (borisz)

Wattimena mocht aan de partij beginnen en opende met een 142-finish. Beide darters hielden het tempo erin en wonnen hun eigen legs. Anderson kreeg de kans om de set af te snoepen via dubbel acht, maar hij gooide die niet uit. Wattimena trok met een 61 wel de eerste set naar zich toe. Op 2-1 in de tweede set plaatste Anderson de eerste break van de wedstrijd en trok daarmee de stand gelijk. 

In set drie zakte het niveau bij Wattimena wat weg en Anderson sloeg direct toe. De Schot won de derde set met 3-1. Op 2-2 in de vierde set kon Wattimena terug komen door 128 uit te gooien, maar bullseye werd niet geraakt. Anderson rondde het zakelijk af met een 62-finish en kwam op 3-1. In set vijf wist Wattimena één break te plaatsen en zo die set met 3-1 te pakken. De Schot staat nog één set voor. 

In set zes kwam Anderson 2-0 voor, maar Wattimena brak direct terug. Anderson gooide terwijl hij op 180 stond slechts twintig. Wattimena gooide 138 om 71 over te houden en gooide dat uit. Na een 3-1 achterstand in sets stond het nu 3-3. 

Anderson gooide gelijk een 180’er, alleen het was Wattimena die met bulls-eye 87-finish de openingsleg wist te pakken. Wattimena miste vervolgens bulls-eye voor een 170-finish, Anderson strafte het niet af en zo was het 0-2. De Nederlander mocht het zelf afmaken, om bulls-eye te missen weer een 170-finish. Anderson brak terug met een dertiendarter en raffelde zijn eigen leg in heel hoog tempo af. Zo kwam er een verlenging en gooide Wattimena weer een 180’er. Met een 104-finish kwam The Machine Gun op 2-3, om The Flying Scotsman via 80 3-3 te zien maken. Voor de derde keer gooide Wattimena bijna een 170-finish. Bulls-eye viel weer niet en Anderson pakte de break met een 68-finish en maakte vervolgens het alsnog af.