Uitslag NAC - sc Heerenveen

H.Vviv

NAC Breda heeft de laatste wedstrijd van het eerste seizoenshelft gewonnen. Tegen sc Heerenveen boog de thuisploeg in de tweede een 1-2 achterstand om in een 4-2 zege tegen negen spelers van Heerenveen.

NAC kwam al na zes minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Mitchell Te Vrede. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want vijf minuten later was het alweer gelijk door Ben Rienstra. Vlak daarna mocht Rienstra vertrekken na harde overtreding waarvoor hij de rode kaart kreeg.

Met tien kwamen de bezoekers uit Heerenveen toch op voorsprong dankzij een afstandsschot van Mitchell van Bergen. Nog voor de rust moest Heerenveen verder met negen man na een rode kaart van de Japanner Yuki Kobayashi.

NAC profiteerde daar in de tweede helft optimaal van. Na een kwartier in de tweede helft maakte Mitchell Te Vrede de gelijkmaker. Tien minuten na de gelijkmaker kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Mikhail Rosheuvel , die een kwartier voor ook nog de 4-2 maakte voor de NAC.

Door de overwinning komt NAC net zoals FC Groningen en PEC Zwolle op vijftien punten uit zeventien wedstrijden, maar door het slechtere doelsaldo staat de ploeg uit Breda nog wel op de zeventiende plaats.

NAC Breda

4 - 2

sc Heerenveen

 6' Te Vrede
 58' Te Vrede
 69' Rosheuvel
 76' Rosheuvel
   11' Rienstra
 27' v. Bergen
 
 Gele kaart: Korte,Leigh, (NAC Breda), v.Amersfoort,Hahn, (sc Heerenveen)
 Rode kaart: , Rienstra (14)Kobayashi (45) (sc Heerenveen)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.352
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Leer
v.Anholt
Klomp (El Allouchi/35)
Koch
Mets
Leigh
Rosheuvel
Verschueren
Nijholt (Mühren/ 46)
Korte
Te Vrede (v.Hooijdonk/90)
  Hahn
Floranus
Höegh
Pierie
Woudenberg
Kobayashi
Vlap (Lammers/82)
Rienstra
v.Bergen (Schmidt/70)
v.Amersfoort
Zeneli (Bruijn/46)