Skiër Yule stunt met eerste World Cup-zege na falen favorieten

heywoodu

Alpineskiër Daniel Yule heeft behoorlijk verrassend de traditionele avondslalom in het Italiaanse Madonna di Campiglio gewonnen, uiteraard ook onderdeel uitmakend van de World Cup. De 23-jarige Zwitser profiteerde optimaal van falen van anderen en goed skiën van zichzelf en pakte zo zijn eerste zege in de World Cup én de eerste Zwitserse slalomzege sinds 2007.

Na de eerste run stond Marcel Hirscher weer eens aan de leiding, 0,14 seconden voor Henrik Kristoffersen uit Noorwegen en 0,32 seconden voor de ietwat verrassend sterke Oostenrijker Marco Schwarz. Het Zwitserse duo Yule (+0,66) en Loïc Meillard (+0,86) volgde, met daarachter de jonge Fransman Clement Noël (+0,88) en diens 18 jaar oudere landgenoot Julien Lizeroux (+0,99), met ook de Italiaanse tiener Alex Vinatzer (+1,07) op een prima klassering.

Voor Vinatzer ging het in de tweede run fout, waarna veteraan Lizeroux al na drie poortjes klaar was. Zijn jonge teamgenoot Noël nam schijnbaar een voorbeeld aan hem, want ook hij ging al vrijwel gelijk de fout in. Meillard had het eveneens moeilijk en dus schoof Michael Matt, dertiende na de eerste run, inmiddels op naar minstens de vijfde plek.

Yule hield het dan wél netjes en nam de leiding over van Matt, waarna hij zag dat Schwarz zijn tijd niet haalde en dus was het podium binnen voor de Zwitser. Kristoffersen stond klaar om de aanval op Hirscher te openen...en miste al na een paar seconden een poortje, einde verhaal dus. Hirscher kon zo dus simpel de zege pakken...maar ook hij ging er na een handvol poortjes uit en dus was de allereerste zege er ineens voor Yule, voor Schwarz en Matt.

Een speciale vermelding is er voor Istok Rodes. De 22-jarige Kroaat kwam in zijn loopbaan twee keer in de top-30: in 2015/16 werd hij één keer 17e, het seizoen erna een keer 25e, maar zaterdag pakte hij een geweldige zevende plek.