Real Madrid pakt voor derde keer op rij wereldtitel voor clubs

Redactie

Real Madrid heeft voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap voor clubteams weten te winnen.

De Koninklijke was in Abu Dhabi met 4-1 te sterk voor Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten. Luka Modric, Marcos Llorente, Sergio Ramos waren trefzeker voor de regerend kampioen van Europa, terwijl Yahia Nader een eigen doelpunt maakte.

Al Ain bereikte enigszins verrassend de finale van het WK voor clubs, door achtereenvolgens Team Wellington, Esperance de Tunis en River Plate te verslaan. Real Madrid rekende afgelopen woensdag in de halve finale dankzij een hattrick van Gareth Bale af met het Japanse Kashima Antlers. Na een kwartier spelen zat de Koninklijke al op rozen in de jacht naar de derde wereldtitel voor clubs op rij. Karim Benzema controleerde de bal in het strafschopgebied, behield het overzicht en vond Modric op de rand van het strafschopgebied, waarna de Kroatische middenvelder doeltreffend uithaalde.

Via Lucas Vázquez kreeg Real Madrid in de eerste helft nog de mogelijkheid om uit te lopen naar een ruimere marge. Nadat Bale nog had nagelaten om de score te verdubbelen, kwamen de Spanjaarden een kwartier na rust weer tot scoren. Een afgeslagen hoekschop viel voor de voeten van Marcos Llorente, die met een kiezelhard schot de tweede treffer van de avond tegen het net werkte. Tien minuten voor tijd maakte Sergio Ramos aan het laatste restje hoop voor Al Ain een einde.

De aanvoerder van Real Madrid kopte een hoekschop van Modric achter Al Ain-doelman Khalid Essa. Vijf minuten voor tijd deed Tsukasa Shiotani namens Al Ain wat terug. In de absolute slotfase werd de eindstand op 4-1 bepaald, nadat Nader in het verkeerde doel scoorde. Het betekent dat Real Madrid voor de zevende keer de beste club van de wereld is, na de prijs eerder in 1960, 1998, 2002, 2014, 2016 en 2017 te hebben gewonnen. De afgelopen drie jaar ging de wereldtitel voor clubs naar de formatie uit de Spaanse hoofdstad.