De Nooijer na dit seizoen weg als coach bij Bloemendaal

Redactie

Teun de Nooijer neemt na dit seizoen afscheid als coach van de dames van hockeyclub Bloemendaal. Ook zijn assistent André Morees vertrekt. Het besluit is, volgens de verklaring op de website van de Mussen, in onderling overleg genomen.

‘Het is goed als er een frisse wind komt’, zegt De Nooijer, wiens contract na dit seizoen afliep. ‘We waren gesprekken aan het voeren over de toekomst voor het team. De club heeft zich drie jaar geleden het doel gesteld om in tien jaar te groeien naar een steady hoofdklasser. Die route gaat natuurlijk niet in één strakke lijn omhoog. Daar zijn we ons van bewust. We hebben veel jonge speelsters uit eigen jeugd ingebracht, zo’n acht of negen. Zo’n proces is uitdagend en heeft tijd nodig. Het eerste deel van het seizoen was niet makkelijk, maar we doen ons uiterste best om na de winterstop sterker terug te komen.’ Bloemendaal ging als nummer tien de winterstop in.

De Nooijer is voor het vierde seizoen betrokken bij het eerste team. Na één jaar als assistent werd hij eindverantwoordelijke. Afgelopen seizoen handhaafde Bloemendaal zich voor het eerst sinds de promotie naar de Hoofdklasse zonder play-outs op het hoogste niveau. Bovendien won de ploeg de eerste editie van de Gold Cup.

De club gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer. ‘Teun, André en de rest van de staf hebben de afgelopen jaren goed werk geleverd. Daar danken wij ze voor’, zegt bestuurslid Pepijn Post. ‘Het is uitdagend om een stabiele hoofdklasser te worden, maar we zetten iedere periode mooie stappen. We kijken nu rustig rond welke staf komend seizoen dit werk kan voortzetten.’