Boardercrosser Nörl pakt eerste World Cup-zege, Jacobellis wint voor 30e keer

heywoodu

Snowboarder Martin Nörl heeft voor het eerst in zijn carrière een World Cup-wedstrijd in de boardercross gewonnen. De 25-jarige Duitser was vrijdag oppermachtig in het Italiaanse Cervinia.

In een mooie finale pakte Nörl al vroeg de leiding en die stond hij geen moment meer af. Achter hem vochten de Italiaan Omar Visintin en de Oostenrijker Hanno Douschan om de tweede plek, die naar Visintin ging, voor de Oostenrijker. Diens landgenoot Lukas Pachner werd vierde, voor jongeling Leon Beckhaus (Duitsland) en Senna Leith (VS). Glenn de Blois was in de achtste finales uitstekend op weg, maar de Nederlander kwam in het gedrang terecht en eindigde net als vierde.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging de winst naar grootheid Lindsey Jacobellis. De Amerikaanse debuteerde ruim vijftien jaar geleden al in de World Cup en pakte in haar 85e wedstrijd haar 30e zege en 50e podiumplek. In de finale in Cervinia was Jacobellis een maatje te groot voor de Tsjechische Eva Samkova en de van Frankrijk naar Groot-Brittannië overgestapte Charlotte Bankes. Nelly Moenne-Loccoz uit Frankrijk en het Zwitserse duo Sina Siegenthaler en Lara Casanova completeerden de finale.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)