Skiester Shiffrin ook op reuzenslalom de beste

heywoodu

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft alweer haar zesde zege van het World Cup-seizoen te pakken. In het Franse Courchevel boekte de Amerikaanse haar eerste reuzenslalomwinst van de winter, nadat ze al twee keer een super-G en slalom en één parallelslalom won.

Na de eerste run was het in de top nog uitermate spannend. De Duitse Viktoria Rebensburg stond bovenaan en werd op 0,08 seconden gevolgd door zowel Shiffrin als de Oostenrijkse Brunner. Tessa Worley volgde op 0,11 seconden, Ragnhild Mowinckel (+0,24) en Federica Brignone (+0,27) stonden ook nog op schootsafstand van Rebensburg.

De top-6 bleef ook na de tweede run staan, maar wel in een andere volgorde. Brignone ging Mowinckel voorbij, waarna Worley de leiding overnam. Shiffrin pakte de snelste tijd, Brunner viel terug naar uiteindelijk de zesde plek en Rebensburg strandde op 0,14 seconden van de Amerikaanse. Ze werd daarmee wel tweede, voor de Française Worley.

De Nederlandse Adriana Jelinkova werd 37e op 4,10 seconden, een kleine seconde te langzaam om de tweede run te halen. Zaterdag wacht de dames in Courchevel een slalom, met de runs om 10.30 uur en 13.30 uur.