Darter Searle stunt op WK en schakelt Suljovic uit

heywoodu

Op het WK darts van de PDC ligt de nummer zeven van de wereld er al na één wedstrijd uit. Mensur Suljovic sneuvelde verrassend tegen de Engelsman Ryan Searle, tot nu vooral bekend van zijn wedstrijdbeslissende dubbel die geen dubbel was.

Suljovic begon fantastisch met legs van elf en dertien darts en zes 180's in de eerste set. Vervolgens werd het echter minder, terwijl Searle alsmaar beter ging gooien: 120 ging uit en 65 pakte hij voor de set. Met een finish van 82 kwam hij ook op gang in set drie, die hij via tops eveneens wist te winnen na gemiste dubbels van Suljovic.

De Oostenrijker bleef beroerd scoren op de dubbels en Searle profiteerde daar optimaal van. Met drie ouderwetse puddingbeurten in leg vier van de vierde set gaf Suljovic het definitief weg en Searle liet er geen gras over groeien: met een snaarstrakke 118-finish maakte hij het koelbloedig af.

Mensur Suljovic - Ryan Searle (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Ryan Searle (Bron: PDC)

Adrian Lewis rekende eerder op de avond af met Ted Evetts, die het hem zo nu en dan nog even moeilijk wist te maken. Superted dwong Lewis in de eerste twee sets tot een vijfde leg, maar verloor die dan wel beide keren. In set drie won Evetts de eerste leg met een 100-finish, maar dat mocht niet baten: Lewis kwam langszij en maakte de wedstrijd via dubbel 16 in drie sets af.

Adrian Lewis - Ted Evetts (Bron: PDC)
Adrian Lewis - Ted Evetts (Bron: PDC)