Norris, Humphries en Dobey naar derde ronde PDC WK

Boris (borisz)

Alan Norris en Luke Humphries staan in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Norris wist na een alles beslissende leg te winnen van Steve Lennon. Humphries won met 3-1 van Stephen Bunting.  

Norris moest tegen Lennon eerst een set achterstand wegwerken. In set vijf kwam Lennon op 2-0 en kreeg op 4-3 zelfs twee pijlen voor de wedstrijd. Lennon maakte het karwei niet af en zag Norris langszij komen. Het werd vervolgens 5-5, waardoor een sudden death-leg nodig was. In de beslissende leg was Norris de beste en maakte het via dubbel twaalf af. De als 24e geplaatste Chuck treft in de volgende ronde Ryan Joyce. 

Humphries kwam snel 2-0 voor in sets. In set drie vielen de dubbels van Humpfries een stuk minder goed dan in het begin van de wedstrijd. Bunting profiteerde en won de derde set met 3-1. De als achttiende geplaatste Bunting ging door en op 2-1 kreeg hij vijf pijlen op op gelijke hoogte te komen. Hij gooide zich niet terug in de wedstrijd, waardoor Humphries op 2-2 kwam. Met een 88-finish besloot Humphries de vijfde leg van de vierde set en won daarmee de partij. In de derde ronde wacht Jonny Clayton of Dimitri van den Bergh. 

Update 17.30 uur

Steve Beaton zal zijn 19e deelname aan het PDC WK snel willen vergeten. Hij had weinig in te brengen en werd met 3-0 verslagen door Chris Dobey. De als 20e geplaatste veteraan won twee legs. Zowel op gemiddelde als checkoutpercentage moest hij zijn meerdere erkennen in Dobey. Vincent van der Voort is de volgende tegenstander van Dobey.